استراتژی بازاریابی برنامه ریزی بلند مدت اهداف تجاری است که شرکت می خواهد به آن دست یابد. برای دستیابی به این موارد، مهم است که اقدامات خاصی را برای تثبیت شهرت محصولات و خدمات یا افزایش فروش در بازار به خوبی انتخاب کنید. استفاده از فرصت ها برای یافتن بازار هدف و توانایی وفادار ساختن مشتریان به سازمان به طوری که موقعیت شرکت قوی تر شود، حیاتی است.
این مهم است که تعریف کنید چگونه می خواهید محصول/خدمت را در بازار قرار دهید تا به جایگاه در میان مشتریان دست یابید و وفاداری ارتباط مشتری و سازمان را برآورده کنید. روشی برای ایجاد فرصت های فروش، همچنین برقراری ارتباط و موقعیت محصول یا خدمات و ترجمه خطوط عملیاتی است که امکان دستیابی به بازار هدف را از طریق کانال های مناسب فراهم می کند.
چهار عنصر وجود دارد که آمیخته بازاریابی را تشکیل می دهد، که در آنها 4ps بازاریابی برای شکل دادن به استراتژی های حیاتی برای ایجاد سود در شرکت و افزایش فروش یافت می شود:
· استراتژی های محصول
· استراتژی های قیمت گذاری
· استراتژی های توزیع
· استراتژی های ترویج
انتخاب استراتژی های بازاریابی مناسب برای شرکت مزایای بزرگی از جمله:
· افزایش فروش
· ایجاد رشد پایدار برای شرکت
· درک آنچه مشتریان شما می خواهند
· شما نیازها را برآورده خواهید کرد و از انتظارات مشتریان فراتر خواهید رفت
· رابطه با بازار هدف را تقویت خواهید کرد
· شما نام تجاری را در ذهن مصرف کننده خواهید ساخت
· استراتژی های بازاریابی در مقابل طرح بازاریابی
برای تدوین استراتژی ها، لازم است اهداف بازاریابی در نظر گرفته شود، زیرا برای دستیابی به این اهداف باید استراتژی ها اجرا شوند. بلکه مصرف کنندگانی که بازار هدف، رقابت، منابع و قابلیت های شرکت را تشکیل می دهند.
مهم است که قبل از شناسایی و تدوین استراتژی ها، تفاوت بین استراتژی بازاریابی و برنامه بازاریابی در نظر گرفته شود، زیرا می تواند باعث سردرگمی در مورد این دو مفهوم شود که دست به دست هم می دهند اما به طور متفاوتی تمرکز می کنند.
آیا توضیح اهدافی است که با تلاش های بازاریابی یک شرکت باید به آن دست یافت (چه چیزی). این استراتژی ها بر اساس اهداف شرکت تعیین می شوند. اهداف و استراتژی باید دست به دست هم بدهند.
استراتژی ها باید اجازه دهند نیازها، خواسته ها، حل مسئله یا استفاده از عادات و آداب و رسومی که مخاطبان هدف دارند.
به این صورت است که میخواهید به آن اهداف بازاریابی (چگونه) برسید. این نقشه است که شما را از یک نقطه به نقطه دیگر از موقعیت (اهداف) مورد نظر راهنمایی می کند.
مثال
· هدف: دستیابی به سهم بازار بالاتر.
· استراتژی بازاریابی: وارد بخش جدیدی از بازار شوید.
· طرح بازار: یک کمپین بازاریابی ایجاد کنید که به بخش خاصی برسد، شناسایی و بر آن تمرکز کند.
· استراتژی بازاریابی -> طرح بازاریابی-> پیاده سازی = استراتژی بازاریابی موفق
برای یک استراتژی بازاریابی موثر، لازم است که رقابت خود را بشناسید و بدانید آنچه به مشتریان خود ارائه می دهید دارای ارزش افزوده ای است که رقابت ندارد (FAB ANALYSIS- ویژگی ها، مزایا و مزایا).
پس از این که بازار هدف خود را به روش جمعیت شناختی و روانشناختی تعریف کنید، این امر به شما کمک می کند تا بدانید که چرا آنها نیاز به خرید محصولات/خدمات از شما دارند.
راههای موثری برای اثربخشی استراتژیهای بازاریابی وجود دارد، بنابراین باید روی مهمترین کانالهای ارتباطی (رسانههای سنتی و مجازی) تمرکز کرد و با پیگیری موفقیتآمیز اجرای استراتژیها، بتوان استراتژیها را به انجام رساند.
· تجزیه و تحلیل موقعیت در بازار: شناسایی مخاطبان هدف، رقابت و آنچه در شرکت اتفاق می افتد. علاوه بر این، مشخص کنید که کدام جنبه های قوی و آنهایی هستند که باید بهینه سازی کنید
· تعیین اهداف: ایجاد برند و اهداف فروش قابل دستیابی و تعیین چارچوب زمانی برای رسیدن به آنها
· تاکتیک ها را طراحی کنید: پس از بررسی منظره، خطوط عمل را بر اساس استراتژی هایی که می دانید ایجاد کنید
· پیاده سازی کنترل ها: تعریف کنید که چگونه دستیابی به هدف را اندازه گیری می کنید و چگونه انتظار دارید عملکرد به تدریج انجام شود.
منبع: https://www.toolshero.com/marketing/marketing-strategy/